Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #bakliyat

Pişirge

Hem diyet yapanlar, hem sağlıklı beslenenler pişirge tarifine bayılacak. Hem çok pratik, hem çok sağlıklı. Özellikle soğuk kış günlerinde içerdiği bol soğan ve sarımsak sayesinde hastalara şifa gibi gelecek.

Pişirge Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Kapya Biber
  • 5 Adet Arnavut Biberi
  • 1 Kilogram Soğan
  • 1 Baş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Domates Püresi
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Avuç Baharat Karışımı
Pişirge Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları ve biberleri iri iri doğruyoruz.
  2. Bir tencereye nohut hariç bütün malzemeleri alıp, üstünü iki parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz. Bu aşamada yüksek ateş kullanıyoruz, kaynar kaynamaz en kısık ateşe alıyoruz.
  3. Sebzeler iyice yumuşayınca nohutu da ilave edip beş dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  4. Servis tabağına alıp üzerine yoğurdumuzu ve baharatlarımızı ilave ediyoruz.
Perde Pilavı

Perde Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mezgit

Mezgit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Püre Yatağında Köfte

Püre Yatağında Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Antep Kurabiyesi

Antep Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Biryani

Biryani

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce