Pirinçli Pırasa Yemeği

2023-09-17 00:27:07 - Yemeklik.com.tr

Zeytinyağı ile hazırlanan oldukça sağlıklı bir ne dersiniz? Pırasa, pirinç ve havuç üçlüsü hiç bu kadar güzel olmamıştı. Karşınızda: Pirinçli pırasa yemeği tarifi. Sofralarınızda başlangıç olarak servis edip, midelere altlık görevi görebilen bu lezzet aynı zamanda ana yemek niteliği de taşıyor. İçerisindeki zeytinyağı, yemeğin hem hafif hem de sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.

Pırasalar, havuçlar birlikte pişiyor. yemeği koruyor, pirinç ise kendine has aroması ile damakları şenlendiriyor. Sonucunda ortaya pırasayı sevmeyenleri bile mest edecek bir lezzet çıkıyor. Ayrıca bir gece buzdolabında dinlendirip, ertesi gün servis ederseniz çok daha leziz oluyor. O zaman buyurun mutfağa bu leziz ni hazırlamaya!

Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi İçin MalzemelerPirinçli Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pırasaları yıkayın ve verevli olarak doğrayın.
  2. Havuçları da yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şekilde doğrayın.
  3. Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, orta ateşte 3-4 dakika kadar havucu soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek 2-3 dakika kadar daha bu şekilde soteleyin.
  4. Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
  5. Ardından su, limon suyu ve portakal suyunu üzerine ekleyin.
  6. Güzelce karıştırın ve suyun kaynaması için kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  7. Ocaktan almadan önce tuzunu ve damak zevkinize göre karabiberini ekleyin.
  8. Dilerseniz ılık, dilerseniz sıcak olarak servis edin. Zeytinyağlı olduğu için dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririz, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi