Pirinç Pilavı

2023-09-17 00:36:52 - Yemeklik.com.tr

Türlü türlü tamamlayan, -turşu ikilisine komşu olan, bir dönem yoğurtla takılan, sevdalısı pilav... Kaşıktan tel tel dökülen pilav... Aromatik sebze ve kuru baharatlarla ev yapımı tavuk suyunuzu kendiniz hazırlayın bir güzel, ortalama pirinç çeşitlerine göre bir ölçü pirince bir buçuk ölçü su kullanacağınızı düşünün.

Yanma derecesini yükseltmek için tereyağını az miktarda ayçiçek yağıyla kavurun. Az miktarda arpa ya da tel şehriyeyi kavurup berrak su çıkana kadar duruladığınız pirinçleri pilav tenceresine alın. Şeffaf bir renk alana kavurup sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın, taze sıkılmış limon suyu, kesme şeker gibi unsurları küçük püf noktaları olarak değerlendirin pilav tarifinde. "Pilavın tane tane olması için ne yapılır?" diye soruyorsanız da size nefis önerilerimiz var:

Pilavı yiyip de hemen kaçmayın, yorum bırakmayı unutmayın, yaptığınız bir değişiklik varsa bizlerle de paylaşın. Şimdiden ellerinize sağlık diyor tane tane dökülen pirinç pilavı tarifimize buyurun.

Farklı pilav tarifleri içinse sizi alalım.

Pirinç Pilavı Tarifi İçin MalzemelerPirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.
  2. Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
  3. Sıcak suyu ekleyin, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
  4. Bir kez karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  5. Suyunu çeken pilavın üzerine bir bez koyun ve demlenmesi için dinlendirin.
  6. Biraz et ya da tavuk ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi