Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Pırasalı Gevrek Kiş

Mevsiminde bol bol tükettiğimiz pırasanın zeytinyağlısına oldukça aşinayız. Son dönemlerde zeytinyağlı pırasa dışında da başka yemeklerde kullanımı artan pırasayı kahvaltılarda, akam yemeklerinde ve böreklerde dahi sık sık kullanır olduk. İşte bu müthiş soğangillerden olan pırasanın en gevrek hamurla buluştuğu o müthiş andayız!

Nefis bir kiş hamuru hazırlıyoruz, bir yandan pırasaları ocakta hafif kavuruyoruz. Kalın ve gösterişli bir kiş hamuruna nefis pişmiş pırasaları ekliyoruz ve fırında gevrek bir hamur elde edene kadar pişiriyoruz. Çay saatine, kahvaltıya, hatta açlığı bastırmak için küçük bir kaçamağa birebir olan bu pırasalı gevrek kişe bayılacaksınız!

Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, tadını çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun!

Pırasalı Gevrek Kiş Tarifi İçin Malzemeler
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Adet Yumurta Beyazı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • İç Harcı İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 500 Gram Pırasa
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
Pırasalı Gevrek Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pırasalı iç harcı hazırlamak için; geniş bir tavada sıvı yağını kızdırın.Üzerine doğranmış pırasaları ekleyin, tuz ve pul biberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın. Ocaktan alı soğumaya bırakın.
  2. Ocaktan aldığınız pırasa soğuduktan sonra üzerine un ve yumurtayı ekleyip karıştırın ve hamuru hazırlayana kadar kenarda bekletin.
  3. Kiş hamurunu hazırlamak için; geniş bir kasede tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyip hamur homojen bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.
  5. Hazırlamış olduğunuz hamuru ikiye bölün.
  6. Bir yarısıyla tabanını hazırlayn. Bunun için, merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde hamuru açın, yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalı. Orta boy tencerenin kapağı veya bir tabakla açtığınız hamura şekil verin ve fırın tepsisine serilmiş pişirme kağıdına yerleştiripçatal ile hamurun üzerine delikler açın.
  7. Tabanı hazırladıktan sonra kalan parçaları birleştirip ikiye bölün. Her iki parçayı da elinizle yuvarlayarak uzatın. Parçaları birbirine dolayın ve halat şeklini verdiken sonra kişin kenarlarını taban hamurun etrafına yerleştirin.
  8. Pırasalı harcı hamurun ortasına ekleyin ve eşit olarak dağıtın.
  9. Kiş hamurunun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Elmalı Yoğurtlu Kek

Elmalı Yoğurtlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit İrmik Helvası

Fit İrmik Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Frambuazlı Cupcake

Frambuazlı Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Şibit

Ispanaklı Şibit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Trabzon Hurmalı Fit Tatlı

Trabzon Hurmalı Fit Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce