Pırasalı Ekşili Hamsi
2023-11-20 10:27:05 - Yemeklik.com.tr
Hamsiyi sadece kızartanlardan mısınız? Sebzelerle uyumunu daha önce deneyimlemediyseniz böyle davranmanız normal. Bu tarifimizde hamsiyi pırasa ile birleştiriyoruz. Nefis tereyağı eklemesiyle inanılmaz bir hale getiriyoruz.
Ekmeklerinizi hazırladıysanız, buyurun tarifimize geçelim. Afiyet olsun!
Pırasalı Ekşili Hamsi Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Pırasa
- 1/2 Demet Taze Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Pul Biber
- 1 Tutam Toz Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Sumak
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- Üst Katman İçin:
- 500 Gram Hamsi
- 1 Tutam Tuz
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 8 çay Kaşığı Tereyağı
Pırasaları, taze soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın.
Geniş bir kasede doğradığınız karışımı baharatlar, limon suyu ve zeytinyağı ile harmanlayıp karışımı orta boy fırın tepsisinin tabanına yerleştirin
Karışımın üzerine hamsileri tek kat olacak şekilde dizin. Hamsilerin üzerine bir tutam tuz, zeytinyağı gezdirip, tereyağları dağınık şekilde üstlerine bırakın.
Yemeği önceden ısıtılmış 180 derecelik sıcak fırında üstü kızarana kadar 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.