Pilav Üstü Tavuk
2023-09-30 10:30:00 - Yemeklik.com.tr
Sofralarınıza çok yakışacak herkesin sevdiği nefis bir yemek hazırlıyoruz. Bu şekilde hem göze hitap ediyor hem de pratik bir şekilde servis yapılıyor.
Pilav Üstü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler- Tavuk için:
- 4 Adet Tavuk Baget
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Litre Sıcak Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3-4 Adet Tane Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 çay Kaşığı Kekik
- Pilav için:
- 1 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 1 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Tereyağ ve sıvı yağ bir tencerede eritilir. Yıkanmış bagetler arkalı önlü mühürlenir. Sıcak su, tuz, tane karabiber eklenip kaynamaya bırakılır. Yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Pirinçler yıkanır ve ılık suyla ıslatılır. Çay kaşığı ucuyla tuz atılır. 30 dakika bu şekilde bekletilir. Tereyağı, sıvı yağ uygun bir tencereye alınır ve eritilir.
- Süzülmüş yıkanmış pirinçler tencereye alınır ve kısık ateşte 4-5 dakika kavrulur. Bu şekilde tane tane olacaktır. Tavuk suyu süzülür ve üzerine aktarılır.
- Tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynadığında kapağı kapatılır kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. (10-15 dakika) Sonrasında kapağı açılmaz ve demlendirilir. Servisten önce nazikçe karıştırılır.
- Yumuşayan tavuk bagetler iri parçalara ayrılır. Tavaya biraz sıvı yağ eklenir. Tavuk parçaları aktarılır. Üzerine baharatlar serpiştirilir. Çevirerek kızartılır. Sıcak sıcak pilav üstünde servis yapılır. Afiyet olsun.