Piccata Tavuk
2023-09-20 19:13:24 - Yemeklik.com.tr
Pollo Picatto klasik bir İtalyan tavuk yemeği. Sosu o kadar güzel ki neden her tavuğa kullanmayalım? Piccata tavuk hemen denensin.
Piccata Tavuk Tarifi İçin Malzemeler- 6 Parça Tavuk But
- 1 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kajun Baharatı
- 1/2 çay Kaşığı Köri
- 1/2 çay Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1/2 Adet Limon
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Tavanızı ocağa alın ve yüksek ısıda ısınmaya bırakın.
- Tavuklarınızı temizleyip daha iyi pişmesi için üzerlerine kesikler atın.
- Daha sonra yağ eklemeden iki tarafını da mühürlemek üzere tavaya gönderin.
- Tavuklarınız mühürlenince bir tabağa alın ve sosunuzu hazırlamaya başlayın.
- Boş bir kabın içerisine sirke, yağ, limon suyu, baharatlar, un ve mısır ununu alın.
- Tavuk suyundan yarım bardak ekleyerek hafif yoğun bir kıvam elde edin.
- Kalan suyu tereyağı ile birlikte tavaya gönderin ve kaynamaya başlayınca sosu da tavaya ilave edin.
- Birlikte güzelce çektirin ve yoğun bir kıvam elde edin. Bu şekilde gözükecektir.
- Son adımda tavuklarınızı da bu güzel sosun içine iyice yatırarak kısık ateşte 40-45 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
- Piştikten sonra yanında dilediğiniz şeyle servis edebilirsiniz.