Peynirli Mini Pide
Dışarıda yediklerinizi aratmayacak lezzete bir . Bu şekilde mini porsiyon hazırlayınca çok daha pratik oluyor.
Hem görüntüsüyle hem yumuşaklığıyla favorileriniz arasına girecek. Sahur için de güzel bir alternatif olacak.
Peynirli Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 1 Su Bardağı ılık Su
- 1 çay Bardağı ılık Süt
- 1/2 Paket Instant Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1-2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3-3,5 Su Bardağı Un
- İç malzemesi için:
- 1 Su Bardağı Beyaz Peynir
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 3 Adet Yumurta
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Peynirli Mini Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır. Maya ve şeker sıvılarla karıştırılıp eritilir.
- Tuz ve un kontrollü bir şekilde eklenir. Sert bir hamur olmasın açması zor olur.
- Ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur elde edilir. Yarım saat 40 dakika mayalandırılır. Hamur tekrar yoğrulur.
- Önce ikiye bölünür. Sonra her bir parça 6 ya ayrılır ve beze yapılır. Üzeri örtülerek 10-15 dakika dinlenir. Merdaneyle oval şeklinde açılır.
- Peynirler ve yumurtalar karıştırılır. İç harç hazırlanır. 1 yemek kaşığı kadar harçtan eklenir. Kenarları kapatılır.
- Hepsine aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst ayarda 15-20 dakika pişirilir. .
- İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.