Peynirli Izgara Kabak Ruloları
2023-09-17 01:08:32 - Yemeklik.com.tr
Bu sefer kabak, sadece onun için hazırlanan ızgara sosu ile dile geliyor, beyaz peynir ile buluşuyor ve beslenmeye de alternatif olarak sofranızdaki yerini alıyor.
Peynirli Izgara Kabak Ruloları Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Orta Boy Kabak
- 200 Gram Beyaz Peynir
- Izgara marinasyonu için:
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Balsamik Sirke
- 1 çay Kaşığı Hardal
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
- Servisi için:
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
- 1/2 Demet Fesleğen
- Bol suda yıkadığınız kabakların uç kısımlarını kesin. Kabuklarını soymadan her bir kabağı keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesin.
- Bu şekilde her bir kabaktan ortalama 4 ya da 5 dilim elde edin. Sosu ile buluşup, ızgarada tatlanmaları için bir kenarda bekletin ve ızgarayı ısıtın.
- Marinasyonu için; zeytinyağı, balsamik sirke, hardal, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın.
- Izgaraya sıra sıra dizdiğiniz kabakların üzerine hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla sürün. Aynı işlemi tekrarlayarak ızgara izi çıkacak şekilde arkalı önlü pişirin.
- Izgara olan kabak dilimlerini bir servis tabağına alın. Beyaz peyniri kabakların içine sığacak gibi küçük dikdörtgenler halinde kesin.
- Izgara kabakların uç kısmına peynir parçalarını yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Kabakların sıcaklığı ile kendinden geçen peynir dolgulu ruloları servis tabağına dik bir şekilde yerleştirin.
- Servisi için; zeytinyağını bir tavada kızdırın. Çam fıstıklarını aralarda karıştırarak hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Kabak rulolarını tadarken ağza bir çıtırtı gelmesi için fıstıkları üzerine ekleyin. Marinasyon karışımından kaldıysa kabakların üzerine korkmadan gezdirin.
- Her bir kabak rulosunu mini fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra bekletmeden ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.