Peynirli Izgara Kabak Ruloları

2023-09-17 01:08:32 - Yemeklik.com.tr

Bu sefer kabak, sadece onun için hazırlanan ızgara sosu ile dile geliyor, beyaz peynir ile buluşuyor ve beslenmeye de alternatif olarak sofranızdaki yerini alıyor.

Peynirli Izgara Kabak Ruloları Tarifi İçin MalzemelerPeynirli Izgara Kabak Ruloları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkadığınız kabakların uç kısımlarını kesin. Kabuklarını soymadan her bir kabağı keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesin.
  2. Bu şekilde her bir kabaktan ortalama 4 ya da 5 dilim elde edin. Sosu ile buluşup, ızgarada tatlanmaları için bir kenarda bekletin ve ızgarayı ısıtın.
  3. Marinasyonu için; zeytinyağı, balsamik sirke, hardal, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın.
  4. Izgaraya sıra sıra dizdiğiniz kabakların üzerine hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla sürün. Aynı işlemi tekrarlayarak ızgara izi çıkacak şekilde arkalı önlü pişirin.
  5. Izgara olan kabak dilimlerini bir servis tabağına alın. Beyaz peyniri kabakların içine sığacak gibi küçük dikdörtgenler halinde kesin.
  6. Izgara kabakların uç kısmına peynir parçalarını yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Kabakların sıcaklığı ile kendinden geçen peynir dolgulu ruloları servis tabağına dik bir şekilde yerleştirin.
  7. Servisi için; zeytinyağını bir tavada kızdırın. Çam fıstıklarını aralarda karıştırarak hafif bir renk alana kadar kavurun.
  8. Kabak rulolarını tadarken ağza bir çıtırtı gelmesi için fıstıkları üzerine ekleyin. Marinasyon karışımından kaldıysa kabakların üzerine korkmadan gezdirin.
  9. Her bir kabak rulosunu mini fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra bekletmeden ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi