Peynirde Patates
2023-10-08 22:18:48 - Yemeklik.com.tr
Patatesin en güzel halini bu tarifle denemenizi vaadediyoruz. Çıtır çıtır patatesler, enfes bir peynir tabakası ve baharatlarıyla bu tarif çok lezzetli.. Peyniri istediğiniz çeşitte tercih edebilirsiniz; bizler İzmir tulumu kullandık.
Ara sıcak tarifleriniz arasında favorileriniz arasına girecek bu tarifi mutlaka deneyin! Afiyet olsun.
Peynirde Patates Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kg. Bebek Patates
- 1 Su Bardağı İzmir Tulum Peyniri
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Tuz
- 3 Dal Taze Soğan
- Patatesleri kabuklu olarak soğuk suda iyice yıkayın. Ardından kaynar, bol tuzlu suda yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.
- Patatesler haşlanırken sosu için zeytinyağının birazını sonra üzerine kullanmak için ayırın, daha sonra toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Peyniri rendeleyin. Hazırladığınız malzemeleri kenarda bekletin.
- Patatesler yumuşayınca süzün ve sıcakken ortadan ikiye kesin.
- Orta boy fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Tabanına önce biberli yağı ardından peynirleri yayın. Patateslerin kabuklu kısmı üste gelecek şekilde tepsiye bastırarak dizin.
- Patatesleri tuzlayın ve kabuklarını zeytinyağı ile yağlayın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik sıcak fırına yerleştirin. Patateslerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Pişen yemeği fırından çıkartın, ince dilimlenmiş taze soğanlarla süsleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.