Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a)

2023-09-16 16:05:30 - Yemeklik.com.tr

Spagettiden daha geniş ve yassı bir yüzeye sahip Linguine makarna ile hazırlanmış bir tabak pesto soslu makarna ister misiniz? Eataly İstanbul'un La Pizza & La Pasta (Pizza ve Pasta Restoranı) restoranında taze taze pişirildikten sonra soslarıyla buluşan İtalyan makarnalarına kayıtsız kalmak imkansız.

Yemeklik.com.tr'a özel olarak Eataly İstanbul şeflerinden lezzet sırlarını öğrendiğimiz pesto soslu makarna (Linguine al Pesto a) tarifini, Eataly'de satılan makarna, zeytinyağı ve soslar gibi doğru malzemeleri kullandığınız takdirde birbirinden lezzetli diğer birlikte kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Pesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) Tarifi İçin MalzemelerPesto Soslu Makarna (Linguine al Pesto a) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pesto sosu hazırlamak için; taze fesleğen yapraklarını tek tek ayıklayın. Bol suda yıkadığınız fesleğen yapraklarını suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla tek tek kurulayın.
  2. Parmesan peyniri ve sarımsağı rendeledikten sonra çam fıstığı ve taze fesleğen yapraklarıyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  3. Zeytinyağını azar azar ekleyip, karıştırdığınız sosun kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız pesto sosu servis esnasında kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  4. Linguine makarna haşlamak için; derin bir tencereye her bir litre için 10 gram kaya tuzu eklediğiniz bol miktarda suyu aktarın.
  5. Kaynamaya başlayan suya makarnayı atıp, dişe dokunur ve yapışmaz al dente bir makarna yemek için 8-10 dakika kadar haşlayın.
  6. Haşlama suyundan bir su bardağı kadar ayırdıktan sonra haşlanan makarnanın suyunu süzdürün.
  7. Haşlanmış Linguine makarnayı ayrı bir tencereye alın, pesto sosu ile harmanladıktan sonra kenara ayırdığınız haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip, fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra makarnayı servis edin.

Daha Fazla Gönderi