Pazılı Tuzlu Kek

2023-09-17 01:09:45 - Yemeklik.com.tr

Altın günlerinin vazgeçilmez tuzlu keki olacak nefis bir tarifle karşınızdayız! Tam mevsiminde olması, yemeğiyapılan pazının bu keke kattığı o nefis lezzete inanamayacaksınız. Yanında mercimek köftesiyle, zeytinyağlı sarmasıyla tabakta şölen yaratacağınız günlerinize bu pazılı tuzlu kek çok yakışacak!

İçinde pazının yanı sıra beyaz peynir, kurutulmuş domates, kapya biber ve dilimlenmiş siyah zeytin de bulunuyor ve pazıyla birlikte bu malzemeler müthiş bir uyum sağlıyor. Sadece altın günleriniz için değil, hafta sonu kahvaltılarınız için de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Yapılışı oldukça kolay, ön hazırlığı uzun sürmüyor. Fırında 45- 50 dakika pişiyor ve sofralara lezzet katıyor. Üst  kısmının susamla kaplı olduğunu da unutmayalım tabii. Bu ufacık dokunuş bu tuzlu keke öyle bir lezzet, öyle bir hava katıyor ki!

Malzemeler hazırsa, o halde başlayalım! Şimdiden afiyet olsun!

 

Pazılı Tuzlu Kek Tarifi İçin MalzemelerPazılı Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir karıştırma kasesinde yumurtayı krema kıvamına gelene dek çırpın.
  2. Sıvı yağ, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu da ekleyip kek harcını tekrar çırpın.
  4. Ufalanmış olan beyaz peynirleri kek harcına ekleyin.
  5. Doğranmış kapya biber, kuru domates,dilimlenmiş siyah zeytin ve pul biberi de karışıma ekleyin, güzelce hamura yedirin.
  6. Son olarak temizlenmiş, doğranmış pazı yapraklarını harca ekleyin ve karıştırın.
  7. Karışımı 24-26 cm çapında yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın ve üzerini düzeltin.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip üzeri kızarana kadar 185 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  9. Oda sıcaklığına gelen tuzlu kekinizi dilimleyerek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi