Patlıcanlı Yeşil Mercimek Salatası

2023-09-16 16:13:55 - Yemeklik.com.tr

Öğle arasında ya da akşam yemeğinde başlangıç olarak tükebileceğiniz, çok doyurucu ve ekonomik bir fikrimiz var! Narın, patlıcanın ve yeşil mercimeğin şahane uyumuna tanıklık edeceğiniz patlıcanlı yeşil mercimek salatası! Bu salata yapımı çok pratik bir salata. Aslında meze olarak da servis edebileceğiniz şahane lezzet için ihtiyacınız olan şeylerde her daim evinizde olan lezzetlerden.

Patlıcanların acı sularını çıkarıyor ardından da bir güzel ızgara ediyoruz. Yeşil mercimekleri bol zeytinyağı, sumak ve tazecik nanelerle buluşturuyoruz. Son dokunuş ise nardan geliyor. Renkleri içinizi açacak, lezzeti de çok mutlu edecek tarifimize buyurun öyleyse. Yemelere doyamayacağınıza eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Patlıcanlı Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin MalzemelerPatlıcanlı Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları kabuklu bir şekilde, orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suyun içerisinde acı suyu çıkana kadar bekletin.
  2. Ardından fazla suyunu süzdürüp kağıt havlu yardımıyla patlıcanların suyunu alın. Önüne ve arkasına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber serpin ve izli ızgara tavada veya ızgara arkalı önlü pişirin.
  3. Yeşil mercimekleri orta derecede yumuşayana kadar haşlayın. Fazla suyunu süzdürün.
  4. Mercimeklerin sıcağı geçince ince kıyılmış taze nane, sumak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile karıştırın. Son olarak narı da ekleyerek çok ezmeden dikkatli bir şekilde karıştırın.
  5. Bir tabağa ızgara edilmiş patlıcanları aktarın. Üzerine yeşil mercimekli karışımı koyun. Hafif zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Daha Fazla Gönderi