Patlıcan Balığı

2023-09-17 00:20:09 - Yemeklik.com.tr

Oldukça pratik, hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarınızda iz bırakacak nefis bir tarifimiz var: Patlıcan balığı! Adındaki balığa aldanıp deniz ürünlü bir tarif sanmayın. Aslında görünüş olarak kızartılmış balığa benziyor ama o aslında bir patlıcan!

Patlıcanları önce bir güzel haşlıyoruz, ardından mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz, işte bu kadar! Üzerine nefis ekşi yoğurt ve pul biber dökünce de harika oluyor bizden söylemesi!

Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, sofralarınıza keyif katması dileğiyle, afiyet olsun!

Patlıcan Balığı Tarifi İçin MalzemelerPatlıcan Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerede suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynatın.
  2. Soyup, uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanları kaynayan suyun içine atın.
  3. Yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın.
  4. Patlıcanlar haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
  5. Mısır ununa bulayın.
  6. Kızgın yağda mısır ununa buladığınız patlıcanları, altın rengini alana kadar kızartın.
  7. Üzerine çırpılmış yoğurt ve pul biber gezdirerek servis edin.
  8. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi