Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #hamur-isi

Patatesli Velibah

Diyetlerin uğruna bozulacağı, her gün ya da çay saati yapılmak istenecek bir lezzeti o. Çerkez böreği, patatesli çörek, patatesli çerkez böreği gibi farklı isimlerle tanınan velibah şahane bir hamur işi. Yumuşacık, bol sütlü bir hamur yapılıyor. Bu hamur oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar mayalandırılıyor. Mayalandıktan sonra onu bildiğimiz börekler ya da çöreklerden farklı bir süreç bekliyor. İçine patatesli nefis bir harç giriyor.

Ardından yuvarlanıp yeniden açılıyor. Ardından da bolca tereyağı sürülüp nefis bir şekilde kızarana kadar tavada pişiriliyor. Diğer hamur işlerine nazaran pişirme süresinin kısalığıyla da pek mutlu ediyor. Yanına sıcacık bir çay, peynir, zeytin de oldu mu, bu iş tamamdır!

Karşınızda o şahane tarif.

Patatesli Velibah Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1/2 Su Bardağı ılık Su
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 4,5 - 5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Instant Maya
  • İç harcı için:
  • 3 Adet Orta Boy Haşlanmış Patates
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • Üzeri için:
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Patatesli Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Uygun bir kap içerisine süt, su ve şekeri alıp karıştırın.
  2. Üzerine sıvı yağ, tuz ve azar azar da unu ekleyin ve yoğurun.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Un serili bir tabak içerisinde üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın.
  5. İçi için patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Tencereye alın ve üzerine su ekleyip haşlamaya bırakın.
  6. Haşlanan patatesleri ezin ve üzerine tuz, kırmızı toz biber döküp karıştırın. 8 eşit beze yapın ve elinizle yuvarlayın.
  7. Mayalanan bezeleri avuç içi kadar açın, ortadına patatesli harçtan koyun ve yayın.
  8. Bezeyi kapatıp ters çevirin.
  9. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.
  10. Yağsız tava da, kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Piştikten sonra bir tarafına tereyağ sürün.
  11. Tüm bezeleri bu şekilde pişirin. Velibahlarınız hazır! Afiyetler olsun.
Fırında Sebzeli Şiş Mısır

Fırında Sebzeli Şiş Mısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurt Soslu Patates Salatası

Yoğurt Soslu Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
İç Baklalı Enginar

İç Baklalı Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tahinsiz Nohut Ezmesi

Tahinsiz Nohut Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Çıtır Mantı

Patatesli Çıtır Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce