Patatesli Mercimek Köftesi

2023-09-16 16:12:26 - Yemeklik.com.tr

Yanına bol köpüklü bir ayran. Tazecik marul, mis gibi kokan naneler ve maydanozlar... Üzerine de nar ekşisi ya da limon. ve yancılarıyla mutluluğun tablosunu çizmek işte bu kadar kolay. Ekonomik ve en geleneksel keyiflerimizden başında gelen mercimek köftesinin kıvamı hep önemli bir konu oldu. Suyu fazla kaçsa cıvık olur, az olsa çok kuru olur. İçinde kullandığınız yağ, tadının hafif ya da ağır olmasına da neden olur. Yeşillikleri de ilk aşamada koyasarsanız solarlar ve lezzetleri kaybolabilir. Bu nedenle onları da sonradan koymak gerekir.

Mercimek köftesi yaparken kıvam ya da lezzet problemi yaşamayacağınız bir tarifle karşınızdayız bu kez. İçerisine patates koyup şahane bir lezzet ve kıvamda olmasını sağlıyoruz. Hem lezzetli hem de çok ekonomik bir yapıyoruz akşama. Buyurmaz mısınız?

Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi İçin MalzemelerPatatesli Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerenin içerisine yıkanmış kırmızı mercimekleri alın. Patatesin de kabuklarını soyduktan sonra irice dilimleyerek mercimeklerin üzerine ilave edin. Üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
  2. Mercimekler ezilip, patates haşlanınca ocaktan alın.
  3. Sulu kalmış olacak karışıma bulguru da ekleyin ve güzelce karıştırıp kapağını kapatın.  10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Patatesleri güzelce ezerek tüm malzemeleri birbirine yedirin.
  4. Bir tavanın içine salça, zeytinyağı ve soğanı aktarın. Güzelce kavurun. Bulgur, patates ve mercimeklerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  5. İlk sıcağı geçtikten sonra incecik kıyılmış maydanozu ve taze soğanları ilave edin.
  6. Son olarak tüm baharatları, nar ekşisini, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve tuzu ekleyin, güzelce karıştırın.
  7. Elinizle şekil verin. Marul yatağında limon dilimleri ile servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi