Patatesli Kıymalı Gül Böreği
2023-09-20 18:57:42 - Yemeklik.com.tr
Ağzınıza aldığınız ilk lokmalarda bu tadın hiç bitmemesini isteyerek; bir taneyle asla yetinmeyeceğinizi anlayacaksınız. Yufka ve kıymalı patatesin o enfes uyumuna bir de süzme yoğurdun eşlik etmesiyle damağınıza gelen bu tadı asla bırakmak istemeyeceksiniz. Kulağınıza gelen çıtırtılar ile adeta mest olarak bu seromoninin tadını çıkaracaksınız.
- Börek için:
- 4 Adet Yufka
- 500 Gram Kıyma
- 2 Adet Soğan
- 8 Adet Patates
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1/2 Demet Dereotu
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı (silme) Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Böreğin üzerine sürmek için:
- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı çörek Otu
- Marine etmek için:
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- Sos için:
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı + Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Salça
- Önce patateslerimizi haşlıyoruz. Patateslerimiz haşlanırken kıymamızı tavaya alıp kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz.
- Soğanları doğrayip kıymamıza ekliyoruz. Haşlanan patateslerimizi de doğrayıp iç harca ekliyoruz, tuz ve karabiberini ekleyip biraz daha kavurup kapatıyoruz. Bu esnada yeşillikleri doğrayıp biraz soğuyan harca ekliyoruz.
- Yufkayı 4'e bölüp, geniş kısmına harçtan koyup kenarlarını kapatıp rulo yaparak, en son içe doğru katlayıp gül şeklini veriyoruz.
- Sardığımız bütün börekleri geniş bir kapta su +yağ karışımına, marine sosa batırıp çıkarıyoruz.
- Üzerine çırpılmış yumurta ve çörek otunu sürüp 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üstüne yoğurt ve terayağlı salçalı sosla servis ediyoruz. Afiyet olsun.