Patatesli Katmer

2023-09-21 10:15:30 - Yemeklik.com.tr

Bazlamayı da, katmeri de hamur işleri tarifleri arasında birbiriyle yarışacak kadar hepimiz çok seviyoruz. Özellikle tuzlu katmerler bazlamalara hep rakip. Ancak bu tarif öyle bir lezzete sahip ki eliniz sık sık bu tarifi denemeye gidecek eminiz. Hem de yumuşaklığıyla bazlama tarifini de aratmayacak türden. Hamurun içerisine saklanmış lezzetli patatesli harcıyla bu tarif kaçmaz! Kahvaltılarınızın, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Karşınızda: Patatesli katmer tarifi!

Patatesli Katmer Tarifi İçin MalzemelerPatatesli Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kabın içerisine unun yarısını alıp ortasını açın. Ortasın süt,su, sıvı yağ, şeker maya ve tuzu koyup karıştırın. Kalan unu yavaş yavaş ileve edelim ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30-40 dakika kadar üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.
  2. Haşlanmış patateslerimizi rendeleyin. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında renk alana dek çevirin.
  3. Salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurup patatesi ve baharatları ilave edin. İyice harmanlanan harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. İçine patatesli harçtan koyup yuvarlayın.
  6. Yuvarladığımız hamuru merdane yardımıyla kahvaltı tabağı boyutlarında açın.
  7. Çok az sıvı yağ dökülmüş yanmaz yapışmaz tavada arkalı önlü pişirin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
  8. Patatesli katmerleriniz hazır! Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi