Patatesli Bomba Köfte

2023-09-17 01:58:15 - Yemeklik.com.tr

Patates ve aşkını hepimiz iyi biliyoruz. Peki bu aşkı farklı tariflerle tazelemek, güzelliğine güzellik katmaya ne dersiniz? Patatesli yemek tariflerini sevenleri çok mutlu edecek bu patatesli bomba köfte tarifini şimdiden favorilerinize ekleyin!

Patatesler haşlanıyor, eziliyor ve nohutla birleşiyor. Köfte harcı da bir yandan güzelce hazırlanıp, kızartılıyor. Patates tüm sıcaklığıyla köfteyi sarmalıyor ve üzerine kaşar peyniri rendelenip fırında kızarıyor. Tereyağı ve salça hiç durur mu? Onlar da bu yemeğe son noktayı koyuyor ve servis edilirken üzerine gezdiriliyor. Siz de bu masal gibi güzel, lezzetli tarifi sevdiklerinizle paylaşmaya ne dersiniz? O halde tarif için sizi aşağıya doğru alalım. Şimdiden afiyet olsun!

Patatesli Bomba Köfte Tarifi İçin MalzemelerPatatesli Bomba Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Köfteyi hazırlamak için, bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yumurtayı yoğurarak karıştırın.
  2. Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
  3. Hazırlamış olduğunuz köfteleri tavada kızdığırdığınız sıvı yağda kızartın.
  4. Haşlanmış patatesleri geniş bir kasede ezin. Üzerine tuz, rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış nohut ve yumurta ekleyip karıştırın.
  5. Ellerinizi ıslatın. Patatesli harçtan portakal büyüklüğünde parçalar alın ve pişirdiğiniz köfteleri ortasına koyup top şeklini verin.
  6. Hazırladığınız patates toplarını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın ve üzerlerine kaşar peyniri ekleyin.
  7. 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  8. Patatesli bomba köfteler fırında pişerken sosu hazırlayın. Bir tavada tereyağını eritip salça ile birlikte kavurun. Üzerine su ilave edin, tuzla tatlandırın ve 2 dakika yüksek ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Pişmiş olan bomba köftelerin üzerine sos gezdirip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi