Pastırmalı Humus

2023-09-16 16:13:16 - Yemeklik.com.tr

Bir Orta Doğu mezesi olan nohutun ezilmesi, üzerine tahin, kimyon ve limon suyunun eklenmesiyle oluşan nefis bir mezedir. Günümüzde humusun üzerine acılı yağ ve pastırma da katılarak birçok restoranda servis edilmeye başlandı.

Evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, sofralarınızda adeta profesyonelliğinizi kanıtlayabileceğiniz bir pastırmalı humus tarifi hazırladık. Üzerine koyduğunuz kuru domates, çam fıstığı ve kırmızı soğan ile ekstra lezzet katacağınız humusa arzunuza göre yakışacağını düşündüğünüz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.

Videoyu aşağıya bırakıyoruz, bu görsel şöleni siz de sofralarınızda görmek istiyorsanız haydi mutfağa! Afiyet olsun

Pastırmalı Humus Tarifi İçin MalzemelerPastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları yumuşayana kadar pişirin.
  2. Yumuşayan nohutları 1 kepçe kaynadığı su ile birlikte blenderdan geçirin.
  3. Nohut ezmesinin üzerine tahin, limon suyu, tuz, kimyon, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin ve blenderda pürüzsüz kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
  4. Humusu tabağa yayın ve üzerine tereyağ ile birlikte kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin.
  5. Kuru domates ve çam fıstığı ayrı bir tavada 1 kaşık yağ ile birlikte soteleyin ve servis edeceğiniz humusun üzerine gezdirin.
  6. Doğranmış kırmızı soğan ve maydanozu da ekledikten sonra son olarak kızarttığınız pastırmaları da ekleyin ve kıtır ekmek ile servis edin.

Daha Fazla Gönderi