Pastane Usulü Profiterol

2023-09-20 19:04:29 - Yemeklik.com.tr

Bu profiterol tarifini denedikten sonra bir daha pastaneden almak istemeyeceksiniz. Bol çikolata soslu bu tatlıyı hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin MalzemelerPastane Usulü Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için suyu, tereyağını, bir çimdik tuzu, şekeri tencereye koyup kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca unu ekleyip sürekli spatula ile 2 dakika kadar pişirmeniz yeterli.
  2. Ocaktan alıp ılıyınca yumurtaları teker teker kırıp mikserde iyice çırpın. Sıkma torbasına alıp istediğiniz büyüklükte yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Parmağınızı suya batırıp düzeltin.
  3. Önceden ısıtılmış 150° alt üst fanlı fırında 50- 60 dakika pişirin. Her fırın farklı pişirebilir, kontrollü pişirin. Fırını açarsanız sönme olabilir, ilk 45 dakika fırını hiç açmayın. Buna dikkat ederseniz harika olur.
  4. Kreması için; krem şanti hariç tüm malzemeler tencereye alıp pişirin. Krem şantiyi ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserde çırpın.
  5. Oda ısısında biraz bekletip sürekli kabuk tutmaması için karıştırın. Üzerine buzdolabı poşeti koyup dolaba kaldırıp iyice soğutun.
  6. Çikolata sosu için; süt, şeker, nişasta, kakaoyu tencereye alıp pişirin. Piştikten sonra tereyağı, çikolata, vanilini ekleyip blenderdan geçirin.
  7. Soğuyana kadar dolapta bekletin. Ben bir gece önceden yapıp bekletiyorum. Eğer kıvamı soğuduktan sonra yoğun ise süt ile kıvamı açabilirsiniz; dikkatli olun cıvık yapmayın.
  8. Profiterol soğuyunca bıçakla kesip içini krema ile doldurun. Çikolata sosunu döküp servis edin. Afiyetle...

Daha Fazla Gönderi