Pastane Usulü Profiterol
2023-09-20 19:04:29 - Yemeklik.com.tr
Bu profiterol tarifini denedikten sonra bir daha pastaneden almak istemeyeceksiniz. Bol çikolata soslu bu tatlıyı hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 100 Gram Tereyağı
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 1 çimdik Tuz
- 3 Adet Büyük Boy Yumurta
- Kreması için:
- 3 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Paket Krem şanti Toz Karışım
- Çikolata sosu için:
- 3,5 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Sütlü çikolata
- 1 Paket Vanilya
- Hamuru için suyu, tereyağını, bir çimdik tuzu, şekeri tencereye koyup kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca unu ekleyip sürekli spatula ile 2 dakika kadar pişirmeniz yeterli.
- Ocaktan alıp ılıyınca yumurtaları teker teker kırıp mikserde iyice çırpın. Sıkma torbasına alıp istediğiniz büyüklükte yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Parmağınızı suya batırıp düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 150° alt üst fanlı fırında 50- 60 dakika pişirin. Her fırın farklı pişirebilir, kontrollü pişirin. Fırını açarsanız sönme olabilir, ilk 45 dakika fırını hiç açmayın. Buna dikkat ederseniz harika olur.
- Kreması için; krem şanti hariç tüm malzemeler tencereye alıp pişirin. Krem şantiyi ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserde çırpın.
- Oda ısısında biraz bekletip sürekli kabuk tutmaması için karıştırın. Üzerine buzdolabı poşeti koyup dolaba kaldırıp iyice soğutun.
- Çikolata sosu için; süt, şeker, nişasta, kakaoyu tencereye alıp pişirin. Piştikten sonra tereyağı, çikolata, vanilini ekleyip blenderdan geçirin.
- Soğuyana kadar dolapta bekletin. Ben bir gece önceden yapıp bekletiyorum. Eğer kıvamı soğuduktan sonra yoğun ise süt ile kıvamı açabilirsiniz; dikkatli olun cıvık yapmayın.
- Profiterol soğuyunca bıçakla kesip içini krema ile doldurun. Çikolata sosunu döküp servis edin. Afiyetle...