Pastane Usulü Fırın Sütlaç

2023-09-17 00:54:52 - Yemeklik.com.tr

Kaşığı daldırdığınız anda kabuğu kalkan, o hafif yanık tadıyla çok mutlu eden pastane sütlaçları... Kıvamları hep daha farklı oluyor. Üstleri nedense hep tam kıvamında kızarıyor asla çok yanık olmuyor. İşin sırrı malzemelerinde ve pişirme aşamasındaki püf noktalarında saklı aslında. Pastanelerdeki içerisinde mutlaka nişasta oluyor. Bu nişasta sütlacın kıvamının daha yoğun olmasını sağlıyor. Pişerken üzerine yumurta sürülmüyor ya da içine yumurta da konmuyor. Daha önceden yüksek ısılarda fırınlar ısıtılıyor, ardından içi su dolu fırın kaplarında ağır ağır pişiyor.

İçi su dolu olmasının sebebi fırının içinde nem dengesinin sağlanması, sütlaçların daha fazla pişmemesi ve kıvamının çok katı olmasının önüne geçilmesi. Sadece üst kısmı kızardığı içinde kabukları tam kıvamında oluyor. Bu muazzam lezzetleri evde denemek bu kadar pratik ve ekonomik aslında. Artık en ala pastane sütlacına taş çıkaracak o tarifini biliyorsunuz. Buyursunlar.

Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi İçin MalzemelerPastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerenin içerisine su ve pirinci aktarın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar güzelce pişirin.
  2. Ardından içine 4 su bardağı sütü ilave edin. Yarım su bardağını bir kenarda bırakın. Şekeri de ekleyerek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
  3. Ayırdığınız sütün içerisine nişastayı koyarak güzelce karıştırın. Nişastalı sütü ocağın üzerine kıvam almakta olan karışımın içerisine azar azar ekleyin.
  4. Son olarak vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştırın. Kıvamının yoğunlaştığını gözlemleyeceksiniz. Bu aşamalarda sütlacı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Ardından sütlacı ocaktan alın.
  5. Bir fırın tepsisinin içerisine kaselerinizi ya da toprak kaplarınızı dizin. Kapların yarısına gelecek şekilde su ekleyin. Kapların içerisine sütlaçları pay edin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Fırının sadece üst ayarını açın. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10- 15 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra servis edin.

Daha Fazla Gönderi