Pastane Limonatası

2023-09-21 10:18:14 - Yemeklik.com.tr

Tam da yaz aylarında içilecek, içinizi serinletecek, çocukluğunuzdaki pastane limonataları tadında bir tarif karşınızda. Püf noktaları tarifin içinde saklı.

Pastane Limonatası Tarifi İçin MalzemelerPastane Limonatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin. Ancak beyaz kısımlarını rendelemeyin ki limonatanız acılaşmasın. Daha sonra limonun ve portakalın çekirdeklerini temizleyin.
  2. Bir rondo yardımıyla limon ve portakalı parçalayıp püre haline getirin.
  3. Kapağı olan bir kabın içerisine şekeri ve kabukları ilave edip iyice karıştırın ve bu karışıma rondoda bulunan püre  haline getirilmiş  limon ve portakalları da ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.
  4. Tülbent yardımıyla ya da süzgeç yardımıyla karışımı süzün. Her litresini yavaş yavaş ekleyerek posa da bulunan limon tadı ve kokusu gidene kadar işleme devam edin. Sonrasında limonatalarımız hazır.

Daha Fazla Gönderi