Pastane Kurabiyesi
2023-09-17 01:50:20 - Yemeklik.com.tr
Pastanelerden aldığınız o kıyır kıyır, ağızda dağılan ve ölürcesine yediğimiz kurabiyeleri artık yapmak o kadar da zor değil.
Tarifini vereceğim hamurdan çeşit çeşit kurabiye şekli yapmanız da mümkün. Haydi buyurun bu lezzeti ve keyfi hep birlikte yaşayalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
- 250 Gram Tam Buğday Unu
- 150 Gram Margarin Veya Tuzsuz Tereyağı
- 1 Adet Yumurta
- 15 Gram Toz şeker
- 7 Gram Tuz
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 çorba Kaşığı Pekmez
- 1 çay Bardağı Kavrulmuş Susam
- Tüm malzemeyi soğuk zemin üzerinde yoğurun.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp çeşitli şekiller verin. (Burgu, yuvarlak, simit gibi)
- Tepsiyi yağlayın ve kurabiyeleri dizin.
- 2 adet yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı pekmezi ayrı bir kapta karıştırın. Kurabiyelerin üzerini yumurta sarısı sürüp, gerek susam gerekse çörek otu ile süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180C fırında, 12-15 dakika kızarana kadar pişirin.