Pasta Kreması

2023-09-30 11:28:33 - Yemeklik.com.tr

Pasta söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Çay saatlerine çok yakışan bu lezzet evde yapıldığında daha bir şahane oluyor. Ancak pandispanyasının kıvamını tutturmak zor, kremasını yapmak da ayrı emek istiyor. Gelin biz sizin işinizi kolaylaştıralım. Dolapta dinlendirdikçe güzelleşen, misler gibi vanilya kokan bir lezzetle tanıştıralım. Karşınızda: Pasta kreması!

Bu pasta kremasını diğerlerinden ayıran en önemli özelliği daha hafif, mis gibi ferah bir lezzet olması ve pişirme şekli. Dilerseniz içerisindeki süt miktarını arttırıp limon miktarını azaltarak da tarifimizi deneyebilirsiniz. Tek başına dahi kaşık kaşık yenecek bu lezzeti ister pastalarınıza, ister tart ya da kurabiyelerinizin içerisine kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Pasta Kreması Tarifi İçin MalzemelerPasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şeker ve yumurtaları güzelce çırpın.
  2. Ardından içine sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  3. Bu karışımın içerisine azar azar limon suyunu ekleyin ve çırpma işlemine de bu sırada devam edin.
  4. Son olarak nişastayı ekleyip çırpıktan sonra karışımı orta boy bir tencerenin içerisine ilave edin. Kısık ateşte muhallebi pişirir gibi pişirin.
  5. Ocaktan aldıktan sonra içine limon kabuğu rendesi, vanilya çubuğu çekirdekleri ve tereyağını da ilave edip  güzelce çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  6. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi