Paşa Sarması

2023-09-30 11:51:37 - Yemeklik.com.tr

Ev yapımı muhallebi ve Hindistan cevizinin bir araya gelmesiyle leziz bir sütlü tatlı hazırlıyoruz. Sultan sarması tarifinin yakın akrabası olan paşa sarması tarifinin ara katlarına krem şanti ve toz haline getirilmiş petibör bisküvi serptik. Dilerseniz bisküvi yerine kıyılmış ceviz ya da fındık ile de süsleyebilirsiniz.

Rulolalar sarılsın, çay saatinde paşa sarması var!

Paşa Sarması Tarifi İçin MalzemelerPaşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  2. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Üzerine süt ve şekeri ekleyin ve sürekli olarak karıştırın.
  4. Koyulaşana kadar muhallebiyi pişirin. Ocaktan alınca vanilini ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğutun.
  5. Fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini hiçbir boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın.
  6. Soğuyan muhallebiyi kepçe ile yavaş yavaş Hindistan cevizli katmanın üzerine dökün ve spatula yardımıyla eşit şekilde yayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  7. Derin bir kasede soğuk süt ile toz krem şantiyi yüksek devirde kıvam alana kadar çırpın.
  8. Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip eşit şekilde yayın.
  9. Rondodan geçirdiğiniz bisküvileri de üzerine serpiştirin. Tatlıyı dikdörtgen şekilde dilimlere ayırın. Tekrar buzdolabına alın ve en az 8 saat dinlendirin.
  10. Dikkatlice ve yavaşça, gerekirse spatula yardımıyla rulo olarak sarın.
  11. Servis tabağına alın ve üzerini nar taneleri ile süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi