Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #borek

Paşa Lokması

İçerisinde pırasa ve tavuk olan enfes böreklerin, yoğurtlu bir sosla muhteşem buluşmasına tanıklık edeceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, paşa lokması tarifimize buyur ediyoruz.

Paşa Lokması Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yufka
  • İç harcı için:
  • 2 Adet Soğan
  • 3 Adet Pırasa
  • 3-4 Adet Tavuk Incik
  • 1 çay Kaşığı Karabiber Ve Pulbiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • Üzeri için:
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Paşa Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle iç harcı ile başlıyoruz. Tavaya bir miktar zeytinyağı döküyoruz. Soğanları biraz kavurup pırasaları ekliyoruz.
  2. Malzemeler pişmeye yakın tavukları ve baharatları ekleyip ,malzemeler pişene kadar kavurup, ocağı kapatıyoruz. İç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. 3 adet yufkayı üst üste seriyoruz.
  3. Yufkaları 8 parçaya bölüyoruz. İç harcımızdan yufkaların kenarlarına 1er yemek kaşığı kadar koyup, kenarlarından katlayarak sarıyoruz.
  4. Börekleri kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri 3 parçaya bölüyoruz. Üzerlerini yoğurt ve kırmızı biber sos ile sunuyoruz. Afiyetler olsun.
Balon Kebabı

Balon Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kadayıflı Muhallebili Pasta

Kadayıflı Muhallebili Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mısırlı Havuçlu Pilav

Mısırlı Havuçlu Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dereotlu Yoğurtlu Patates Salatası

Dereotlu Yoğurtlu Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Çavdar Ekmeği

Pratik Çavdar Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce