Parmesanlı Acı Sos

2023-09-17 00:52:09 - Yemeklik.com.tr

Kızarmış bir dilim ekmeğin üzerine sürülüp sürülüp yenilen kahvaltılık soslar gibisi var mı? Tatları, dokuları ve görüntüleri bile başlı başına mutluluk kaynağı. Hele acuka, pesto gibi içinde çıtırtılar olan soslar... Nasıl da nefisler! Gelin bu bildiklerinize bir yenisini daha ekleyelim. Karşınızda parmesan peynirli acı sos tarifi!

Parmesan peyniri, domates salçası ile birleşiyor. İçine ferahlık vermek için fesleğen yaprakları giriyor. Ardından da cevizle şenleniyor ortalık. Zeytinyağı da girdi mi lezzette seviye atlıyor. Kahvaltı sofralarınıza, hatta et yemeklerinize yeni bir soluk getirme geliyor.

Siz çayı demleyin, ekmeği kızartın. Sosunuz maksimum 15 dakikada hazır.

Parmesanlı Acı Sos Tarifi İçin MalzemelerParmesanlı Acı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Cevizleri çok hafif tavada çevirin.
  2. Fesleğenleri dallarından ayırın. Yaprak kısımlarını yıkayın ve kurulayın.
  3. Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın.
  4. Malzemeleri robotton geçirirken içine belli aralıklarla zeytinyağı ilave edin ve kıvam almasını sağlayın.
  5. Tüm malzemeler karıştığında sosunuz hazır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi