Parfe

2023-09-17 00:29:00 - Yemeklik.com.tr

Yazı ve yaz tatlarını çılgınlar gibi özlediğimiz doğrudur. Dondurmadan daha yoğun bir süt ve krema tadına sahip olan soğuk Fransız tatlısı parfait (parfe), içinizi açmak üzere evinize konuk olmak istiyor.

Gerçek parfe tarifinde çiğ yumurta kullanılıyor. Toz şekerle birlikte açık sarıya gelene kadar çırpılan yumurta özleşiyor, limon suyu ve rendelenmiş kabukları sayesinde kokusu kalmıyor. Daha sonra çırpılmış krem şanti ile birleştirilip donduruluyor. Tüm bu aşamaların zahmetine girmeden en kolay şekilde parfe hazırlamak isteyenleri tarifimize davet ediyoruz. İçerisindeki meyveleri ister donuk isterseniz de taze taze meyvelerle dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

Bisküvi kırıklı, meyve dilimli ve çikolata parçacıklı gibi pek çok çeşidi olan lerinin hepsini bir araya getirerek nefis bir tarifi hazırlıyoruz. Afiyetler olsun!

Parfe Tarifi İçin MalzemelerParfe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğuk süt ve toz krem şantiyi derin bir kaba alın.
  2. Katı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın.
  3. Petibör bisküvileri elinizle iri iri parçalayın.
  4. Orta büyüklükte doğranmış çilekleri ve dondurulmuş frambuazları ekleyin.
  5. Dövülmüş fındık, limon kabuğu rendesi ve damla çikolatayı da ekleyin.
  6. Son olarak file fıstık ekleyin ve güzelce karıştırın.
  7. Kullanacağınız kalıbın içini streç film ile kaplayın. Daha sonra hazırladığınız parfe karışımını arzuya göre büyük silikon kek kalıbına ya da derin bir kaseye paylaştırın. Üzerlerini streç filmle kapladığınız tatlıyı, derin dondurucuda 3 saat kadar dondurun.
  8. Servis etmeden önce buzluktan çıkarın ve 3 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
  9. Arzuya göre üzerini çilek dilimleri, frambuaz ya da çikolata sosu ile süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi