Pancar Turşusu

2023-09-17 01:07:29 - Yemeklik.com.tr

Rengiyle göz alan kırmızı pancarlardan hazırlanan pancar turşusu tarifi, turşu tarifleri arasında en sevilenlerinden. Turşu kurmak başlı başına bir olay, bir güzellik. Pazar tezgahlarından tek tek seçilen mevsiminde sebzeleri saklayıp uzun uzadıya tadını çıkarmanın en doğal ve lezzetli yolu. "" yazısını buraya bırakıp pancar turşusuna gelirsek eğer; tarifinde bulunan tuzun miktarı ve çeşidi pek önemli.

Turşu formunda ağız sulandıran kırmızı pancarın faydaları da saymakla bitmiyor. İçerdiği pek çok vitamin ve mineral sayesinde antioksidan özelliklere sahip olan pancar, kalp hastalıklarından cilt bakımına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor. Her yemeğin yanına pek yakışacak bu tarifi mutlaka deneyin.

Pancar Turşusu Tarifi İçin MalzemelerPancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pancarları güzelce yıkayın. Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pancarlar yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan pancarları tencerenin içerisinden alın.
  2. Haşlama suyunu dökmeyin. Haşlanan panvarlar soğuduktan sonra kabuklarını soyun.Dilediğiniz şekilde dilimleyin. Kavanozlara doldurun, aralarına sarımsak ekleyin.
  3. Pancarın haşlama suyunu kaseye alın.
  4. İçerisine sirke ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Kavanoz dolana kadar suyu doldurun.
  5. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde en az 1 hafta oda sıcaklığında saklayın.
  6. Ardından afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi