Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #diyet

Pancar Sapı Kavurması

Yüksek antioksidan özelliği ile bilinen kırmızı pancarın, vücutta üretilen serbest radikalleri yok ederek kanserli hücre oluşumunu engellediği bilinmektedir. Bu muhteşem kökün, yaprakları da yenilebilir ve saydığımız faydalar pancar yaprakları içinde geçerlidir. Alkali beslenme ile ilgilenenlere şiddetle tavsiye edilen bu çok basit yemeğin tarifi ise şöyle bıraktık.

Pancar Sapı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Bardağı Su
  • 10 Sap Kırmızı Pancar
Pancar Sapı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pancar sapları ve yaprakları iyice yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar sirkeli suda bekletilir.
  2. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve  doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir.
  4. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun :)
Teflon Tavada Kestane

Teflon Tavada Kestane

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna

Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Tel Şehriye Çorbası

Tel Şehriye Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Nohut Unlu Krep

Nohut Unlu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
İskoç Yumurtası

İskoç Yumurtası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce