Pancar Mutabbal

2023-09-30 10:05:24 - Yemeklik.com.tr

Hatay yöresine ait közlenmiş patlıcan ve nohut ile yapılan, yoğurt ile tahinin kıvam verdiği bir meze olan “mutabbal” Chef Mezze çatısı altındaki yerini pancarın vermiş olduğu aroma ve rengi ile almış. Bir yiyen bir daha yemek için yollara düşer olmuş.

Gazi Bey’in sosyal medya hesaplarında paylaştığı üzere pancarları soyduktan sonra çiğ olarak doğrayıp da mezeyi aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Damak tadı ve seçim sizin.

Pancar Mutabbal Tarifi İçin MalzemelerPancar Mutabbal Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kök bitki olduğu için kabukları üzerindeki topraklı kısımları iyice yıkadığınız pancarları kaynar suda kısa sürede haşlayın.
  2. Haşlanan pancarları soğuması için bir kaba çıkartın. Elinizle ovalayarak kabuklarını kısa bir sürede, fire vermeden kolayca çıkartın.
  3. Haşlanan pancarların dişe dokunur olmasını istiyorsanız küçük parçalar halinde doğrayın ya da rendenin kalın kısmı ile rendeleyin.
  4. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesip, havanda tuz ile dövün. Tahini; limon suyu ve mezenin kıvamının yoğun olması için süzme yoğurt ile karıştırın.
  5. Havanda dövülmüş sarımsakları da katıp rendelenmiş pancarlar ile harmanlayın. Rengi ile insanı harekete geçiren pancar mutabbalı bekletmeden servis edin. Bu keyfi sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi