Palamut Sote
2023-09-20 18:56:36 - Yemeklik.com.tr
Palamudu yumuşacık ve içi sulu halde pişirmenin bir formülü de yüksek ateşte sote etmektir. Bu soteye bir de sebzeler eklenince lezzeti katlanarak artıyor. Sıradan kızartma veya ızgara dışında tadına bayılacağınız bir balık tarifi sizlerle.
Palamut Sote Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Palamut
- 1 Adet Küçük Boy Soğan
- 1 Adet Biber
- 1 Adet Domates
- 3-4 Adet Mantar
- 1 Diş Sarımsak
- 20 Gram Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Sebze çeşni
- Palamudu kuşbaşı doğrayıp kenara alın. Sarımsak haricindeki malzemeleri iri kuşbaşılar halinde doğrayın.
- Ocağın büyük gözünde harlı ateşteki tavaya yağı ekleyin.
- Sırasıyla aralarında 1,5-2 dakika olacak şekilde soğan, biber, mantar, sarımsak, palamut, domatesi ekleyin.
- Ocaktan almaya yakın tüm baharatları ekleyip karıştırın.
- Toplamda pişirme süresi ocağınızın ateşine göre 10-15 dakika kadar sürecektir. Sote servise hazır. Afiyet olsun.