Palamut Sote

2023-09-20 18:56:36 - Yemeklik.com.tr

Palamudu yumuşacık ve içi sulu halde pişirmenin bir formülü de yüksek ateşte sote etmektir. Bu soteye bir de sebzeler eklenince lezzeti katlanarak artıyor. Sıradan kızartma veya ızgara dışında tadına bayılacağınız bir balık tarifi sizlerle.

Palamut Sote Tarifi İçin MalzemelerPalamut Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Palamudu kuşbaşı doğrayıp kenara alın. Sarımsak haricindeki malzemeleri iri kuşbaşılar halinde doğrayın.
  2. Ocağın büyük gözünde harlı ateşteki tavaya yağı ekleyin.
  3. Sırasıyla aralarında 1,5-2 dakika olacak şekilde soğan, biber, mantar, sarımsak, palamut, domatesi ekleyin.
  4. Ocaktan almaya yakın tüm baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Toplamda pişirme süresi ocağınızın ateşine göre 10-15 dakika kadar sürecektir. Sote servise hazır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi