Palamut Buğulama

2023-09-16 23:16:42 - Yemeklik.com.tr

Sezonun en lezzetli palamut ile hazırlanan kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tarif buğulama. Yarım ay şeklinde doğranan mor soğanlar, küçük küçük kesilen sarımsaklar, domates dilimleri, defne yaprakları, olmazsa olmaz limon dilimleri, zeytinyağı ve biberler.. Tadına doyum olmayacak bir yemek için gereken her şey burada.

Tamamen kendi suyunda, sağlıklı bir şekilde kızarmadan pişen balık; diyet içeriklerine de uygun olur, yeşil bir eşliğinde leziz bir davet yemeğine de dönüşür. Siz yeter ki isteyin! Şimdiden afiyet olsun!

Palamut Buğulama Tarifi İçin MalzemelerPalamut Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve üzerine mor soğanları yerleştirin.
  2. Üzerine beyaz soğanları ve biberleri ekleyin.
  3. Üzerine balıkları ve domatesleri dizin. Limonları da ekleyin.
  4. Defne yapraklarını, suyu ve tereyağı parçalarını da ekleyin. Aralarına sarımsak dilimlerini ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Bu aşamada kullandığınız tencere fırına dayanıklı ise fırına da verebilirsiniz. Bu tarifi direkt fırın kabı ile de yapabilirsiniz. Fırında pişme süresi 190 derecede 20-25 dakika kadar sürecektir.  Ocakta pişirmek isterseniz tencerenin kapağını kapatarak önce içerisindeki su kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte yarım saat pişirin.
  6. Leziz balığınız hazır. Ilık servis etmenizi öneririz.
  7. Yanında bir parça kızarmış ekmek ile tadına doyamayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi