Paça Çorbası

2023-09-16 23:32:28 - Yemeklik.com.tr

Birçoğumuzun severek tükettiği, birçoğumuzun da hayatı boyunca bir kez bile içmediği paça çorbası. Seveni çok sever, sevmeyeni de çok mesafeli durur. Yine de Osmanlı'dan bu yana Türk mutfağının en sevilen, en çok yenen çorbaları arasına adını kalın harflerle yazdırmayı başarmış.

Kemik suyundan yapılan diğer çorbalar gibi besleyicilik oranı çok yüksek, faydası da pek bol. İçeriğindeki protein, mineral ve vitaminlerle kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Özellikle çocukları kemik gelişimine destek olurken, daha ileri yaşlarda kemiklerin daha sağlıklı olmasında önemli rol oynuyor. Üstelik tadı da şahane.

Böylesine faydalı bir lezzeti sofralarımıza taşıyıp sevmeyene bile sevdirmek için sıvayalım hadi kollarımızı. Kaselere sıcacık bir paça çorbası alır mıyız?

Paça Çorbası Tarifi İçin MalzemelerPaça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çorba için:
  2. Paçaları yıkayın ve derince bir tencerenin içine aktarın.
  3. Tuz ve su ilave ederek yaklaşık 1-1,5 saat kadar kaynamaya bırakın.
  1. Terbiyesi için:
  2. Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
  3. Üzerine un ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
  4. Kıvam alınca kaynayan paçanın suyundan yaklaşık olarak 1/2 çay bardağı kadar ilave edin.
  5. Bir kabın içinde limon suyu ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
  6. Terbiyenin içine azar azar ilave edip, kesilmemesine özen gösterin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  7. Hazırladığınız terbiyeyi kesilmemesine dikkat ederek kaynayan paça suyunun içine yavaş yavaş ilave ederek bağlayın.
  8. Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  1. Sosu için:
  2. Sarımsakları incecik rendeleyin ya da dövün.
  3. Sirke ile karıştırın ve çorbanızın üzerine gezdirin.
  1. Üzeri için:
  2. Tereyağını bir tavada eritin. Toz kırmızı biberi de ekleyerek hafifçe çevirin.
  3. Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi