Özbek Mantısı

2023-09-20 19:12:06 - Yemeklik.com.tr

Şimdiye dek yapmadığınıza pişman olacağınız bir mantı tarifiyle geldik. Tarifi mantıyla aynı ama pişirme yöntemi ve büyüklükleri değişiyor. Bir de içi kıymalı, bal kabaklı veya karışık yapılabiliyor. Haydi sizi mutfağa alalım!

Özbek Mantısı Tarifi İçin MalzemelerÖzbek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu eleyin, ortasına bir havuz açıp yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın. Şekeri ve tuzu ekleyin.
  2. Sütü ekleyin ve suyu kıvamına göre azar azar ilave ederek yoğurun. Hamur sert bir kıvamda olacak, çok su eklemeyin.
  3. Hamuru çok iyi yoğurun ve 15 dakika üzerine bez örtüp dinlendirin.
  4. Hamuru 4 veya 6 eşit parçaya bölün.
  5. Tezgaha un serpip yuvarlak, ince olacak şekilde açın.
  6. Eğer Özbek mantısı yapacaksanız büyük kare parçalar, klasik mantıysa küçük parçalara bıçakla ayırın.
  7. Hamurun üzerine kıymaları yerleştirip dilediğiniz mantı şeklini verin. Bal kabaklı içi yaparken üzerlerine nohut kadar tereyağı eklemelisiniz.
  8. Özbek mantısı yapacaksanız su kaynattıktan sonra buhar tenceresinde 40 dakika pişirin.
  9. Suda haşlayacaksanız klasik mantıyı kaynar tuzlu suya atıp pişirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi