Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Otlu Tereyağı

Otlu tereyağı ile kahvaltılarınıza gurme bir dokunuşu yapmaya ne dersiniz? Kızartılmış ekmeğin üzerine sürüp yemelik, yapılışı oldukça kolay bir tarif. Dışarıda satılan otlu tereyağlarını almaya gerek kalmadan ekonomik şekilde evde kendi tereyağınızı yapabilirsiniz. Buzdolabında duran fazla otlarınızı değerlendirmenin tam zamanı!

Farklı taze otlar ve baharatlar ile damak zevkinize göre ev yapımı aromatik tereyağları yapabilirsiniz. Üstelik 2 ay kadar buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun!

Otlu Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Diş Sarımsak (rendelenmiş Ve Ezilmiş)
  • 1/4 Demet Maydanoz
  • 1/4 Demet Taze Fesleğen
  • 1/4 Demet Taze Kekik
  • 1/4 Demet Dereotu
Otlu Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kasenin içerisine tereyağını koyun ve oda ısısında yumuşatın. Ardından çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
  2. Tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
  3. İnce ince kıyılmış otları da tereyağına ekleyin.
  4. Yağlı kağıdı tezgaha serin ve hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına yerleştirin.
  5. Tereyağını rulo şeklinde sararak uç kısımlarını da kapatın. Buzlukta en az 1 saat bekletin.
  6. Dilimler halinde keserek kahvaltıda, et ya da tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Glutensiz Dereotlu Poğaça

Glutensiz Dereotlu Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yulaflı Sebzeli Pancake

Yulaflı Sebzeli Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bardakta Çilekli Pasta

Bardakta Çilekli Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahinli Havuç Tarator

Tahinli Havuç Tarator

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce