Yemeklik.com.tr 1 ay önce

Osmanlı Usulü Güllaç

Osmanlı usulü güllaç, geleneksel tatlılarımızdan biri olup özellikle Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu tarif, hafifliği ve lezzetiyle dikkat çekerken, tatlı bir serinlik sunar. İncecik güllaç yaprakları, süt ve şekerle buluşarak lezzetli bir şölenin kapılarını aralar. Hindistan cevizi ve gül suyu ise bu lezzeti zenginleştirirken, arzuya göre fıstık veya fındıkla da tatlandırılabilir. Osmanlı usulü güllaç tarifi, her lokmasıyla geçmişten gelen bir lezzeti sofralarınıza taşıyacak. Ayrıca, şerbetli tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip olan güllaç, özellikle Ramazan şerbetiyle servis edilerek çay saatlerinizi ya da özel davetlerinizi şenlendirebilir. Görsel olarak da şık bir sunum yapabileceğiniz güllaç, geleneksel tatlılarının en özel örneklerinden biridir. Afiyetler!

Osmanlı Usulü GüllaçTarifi İçin Malzemeler
  • 10 Adet Güllaç Yaprağı
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Su Bardağı (2 Parmak Eksik) Hindistan Cevizi
  • 50 Gram Toz Antep Fıstığı
  • 1 Yemek Kaşığı Gül Suyu
  • 1 Su Bardağı Fındık Kırığı
Osmanlı Usulü GüllaçTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü tencereye alın. Şekeri ekleyip şeker eriyene pişirin.
  2. Hindistan cevizini ve gül suyunu ilave edin.
  3. Güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Arasına toz fıstık serpin.
  4. Tekrar aynı şekilde üst üste devam edin. Üstünü arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
  5. Osmanlı usulü güllaç tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Portakal Dilimli Kurabiye

Portakal Dilimli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Türk Usulü Sushi

Türk Usulü Sushi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İki Malzemeli Pancake

İki Malzemeli Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köfteli Makarna

Köfteli Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kurban Kavurma

Kurban Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce