Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Osmanlı Kebabı

Fırında pişen leziz yemeklere bir yenisi ekleniyor. Yağda kızaran sebzeler ve etler, beşamel sos ile birleşiyor ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek fırına veriyoruz. Lezzetine doyum olmayan bir ana yemek için mutfağa bekleniyorsunuz.

Yanına Osmanlı tatlılarından da hazırladınız mı sofranız tamamdır, afiyetler olsun!

Osmanlı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Patates
  • 1 Adet Patlıcan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Kabak
  • 300 Gram Kuşbaşı Dana Eti
  • Beşamel Sos İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/4 çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
  • Üzeri İçin:
  • 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Osmanlı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sebzeleri küp küp doğrayın. Kızgın yağda önce kabakları kızartın.
  2. Havuçları kızartın.
  3. Patatesleri kızartın.
  4. Ardından patlıcanları kızartın.
  5. Son olarak etleri de yağda kızartın.
  6. Beşamel sos için tencereye tereyağını alın ve eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Ardından sütü ve baharatları ekleyin ve karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  8. Kızaran sebzeleri ve eti borcama alın. Üzerine beşamel sosu ekleyin.
  9. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Afiyet olsun!
Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolatalı & Portakallı Güllaç

Çikolatalı & Portakallı Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sodalı Sünger Kek

Sodalı Sünger Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Susamlı Kaşarlı Kabak Omlet

Susamlı Kaşarlı Kabak Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Peynirli Lahmacun

Ispanaklı Peynirli Lahmacun

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce