Orijinal Pastane Poğaçası
2023-09-21 10:17:39 - Yemeklik.com.tr
Pastanedekilerden bile daha lezzetli, ağızda dağılan, bayatlamayan enfes bir pofuduk poğaça tarifi geldi. Tam ölçülü ve mide yakmıyor.
Orijinal Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler- 250 Gram Margarin
- 250 Gram Tereyağı
- 80 Gram şeker
- 20 Gram Tuz
- 40 Gram Yaş Maya
- 250 Mililitre ılık Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Adet Yumurta
- 1 Kilogram Un
- Maya, su ve şeker ile aktif hale getirilir. Bütün malzemeler karıştırma kabına alınır, aktif hale gelen maya eklenir, un kontrollü olarak eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılır ve mayalanmaya bırakılır.
- Hamur eşit parçalara bölünerek tepsiye dizilir. Bardak yardımı ile biraz bastırarak şekil verilir.
- Tepsi mayası için üzeri örtülerek bekletilir.
- Yumurta sarısı sürüp çatalla çizgiler atılır. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.