Yemeklik.com.tr 1 ay önce
yemeklik #ekmek

Orijinal Focaccia

Focaccia, İtalyan mutfağının en sevilen ekmeklerinden biri olup, zeytinyağı ve baharatlarla zenginleştirilmiş, yumuşak iç dokusu ve çıtır dış kabuğuyla bilinir. Taze otlar, deniz tuzu ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirilen bu ekmek, yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Kendine has dokusu ve aromasıyla Focaccia, sofralarınıza Akdeniz esintileri taşıyacak.

Orijinal FocacciaTarifi İçin Malzemeler
  • 750 Gram Un
  • 15 Gram Instant Kuru Maya
  • 470 Ml. ılık Su
  • 15 Gram Tuz
  • 20 Gram Zeytinyağı
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • 5-6 Adet çeri Domates
  • 10-15 Adet Ayıklanmış Siyah Zeytin
  • 7-8 Dal Maydanoz
Orijinal FocacciaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kab içerisinde maya ve ılık su 10 dakika dinlendirilir. Üzerine un elenir ve tahta kaşık ile karıştırılır. Hamur toparlanmaya yakın tuz eklenir.
  2. Hamur 20 dakika mayalandırılır. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Katlandırılarak 20 dakika daha dinlendirilir.
  3. Üç kere daha katlanarak dinlendirin her katlama işleminde üzerine zeytinyağı dökün. Pişirme kabına alın. Üzerine sarımsak ve çeri domates ekleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sarımsaklar çıkarın üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Alman Usulü Soslu Döner

Alman Usulü Soslu Döner

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Antalya Usulü Piyaz

Antalya Usulü Piyaz

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtalı Patates

Yumurtalı Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pırasa ve Bulgurlu Börek

Pırasa ve Bulgurlu Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domates Soslu Patlıcan

Domates Soslu Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce