Nutellalı Kek

2023-09-17 00:18:12 - Yemeklik.com.tr

Çeşitli malzemelerle tarifine lezzet kattığımız kek harcına bu sefer tüm çikolata ezmesi severler için Nutella ekledik. Kakaoyu da unutmadık. Ortaya yoğun çikolatalı, içi ıslak, bekledikçe kıvamını alan ve daha da güzelleşen bir çıktı.

Nutellalı kek hazır, kahve fincanlarını hazırlayın.

Nutellalı Kek Tarifi İçin MalzemelerNutellalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayrı kaplara ayırın. Toz şekerin yarısını yumurta beyazlarına ekleyin. Bir mikser yardımıyla köpürüp, katı bir hal alana kadar sürekli karıştırın.
  2. Katı bir hal alan yumurta beyazlarını bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını kalan toz şeker ilavesiyle, şeker eriyip krema halini alana kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarına sırasıyla; zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Elediğiniz un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta tahta bir kaşıkla karıştırın.
  5. Sıvı halde olan yumurta sarılarına ayrı bir kapta karıştırdığınız katı malzemeleri ekleyin.
  6. Son olarak Nutella kattığınız yoğun kıvamlı kek harcını mikserle karıştırmayı sürdürün.
  7. Köpük haline gelen ve bir kenarda kısa süre beklettiğiniz çırpılmış yumurta beyazlarını kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla alttan üstte doğru hareketlerle tüm malzemeyi karıştırın.
  8. Küçük bir parça tereyağı ile yağladığınız baton kalıba kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla hafif bir şekilde düzelttikten sonra dibe çökmemesi için 1 çay kaşığı kadar unla karıştırdığınız iri parçalara ayrılmış ceviz içini kekin üzerine serpiştirin.
  9. Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Orta kısmı hafif ıslak kalacak keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.
  10. Arzuya göre; benmari usulü erittiğiniz Nutella ile üzerini kapladıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi