Nugget
2023-09-16 23:13:14 - Yemeklik.com.tr
yakın arkadaşı ev yapımı nugget hazırlıyor, türlü türlü lara bandırıp çıtır çıtır yiyoruz. Tarif oldukça basit, malzemeler sınırlı sayıda. Üç farklı kaplama karışımıyla iç kısımları yumuşacık kalan nuggetların dış kısımları çıtırdıyor. Tadına da doyum olmuyor.
Nuggetlarınızın yanında , , , hazırlayabilir, bu lezzeti katlayabilirsiniz. Akşam yemeği sofralarınıza altın rengiyle ışıltı katacak nugget tarifi, sizi mutfağa çağırıyor.
Nugget Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Tavuk Fileto
- 4 Yemek Kaşığı Panko (japon Ekmeği Kırıntısı)
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1/2 çay Kaşığı Sarımsak Tozu
- 1/2 çay Kaşığı Soğan Tozu
- Tavukları Kaplamak İçin:
- 1 Kase Un
- 2 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Kase Panko (japon Ekmeği Kırıntısı)
- Tavukları Kızartmak İçin:
- 1,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
- Yağlı ve derili kısımları alınmış fileto tavuk göğüslerini iri kare parçalar halinde kesin ve rondodan geçirin.
- Üzerine panko, sıvı yağ ve baharatlarını ilave edin ve karıştırın.
- Elinizi sıvı yağ ile hafif yağlayın ve tezgaha streç film serip tavuk harcını üzerine alın. Elinizle 1 parmak kalınlığında düzleyin.
- Nuggetları kare şeklinde kesin. Bir tabağa alın ve buzlukta 10 dakika bekletin.
- Nuggetları önce una bulayın.
- Ardından yumurta ve tuz ile çırpılmış olan karışıma bulayın.
- Son olarak pankoya bulayın.
- Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Nuggetları orta ateşte arkalı önlü renk alana kadar kızartın.
- Pişen nuggetları kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirin.
- Sevdiğiniz soslar ile servis edin. Afiyet olsun!