Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Nougat Parfesi

Kısmen kolay bir tarif denilebilecek nougat parfesinde, pratik bir şekilde hazırlanan karamel ile köpürene kadar çırpılmış yumurta beyazları kup bardaklarında soğutuluyor. Çilek dilimleri ve arzu edilen kuru meyveler ile buluştuktan sonra kaşık kaşık yeniyor.

Yemeklik.com.tr 'a özel olarak şefin lezzet sırları ile edindiğimiz tarifin tüm detayları metinde yer alıyor.

Nougat Parfesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 50 Gram Toz şeker
  • 50 Gram Bal
  • 20 Gram Glikoz
  • 60 Gram Yumurta Beyazı
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 40 Gram File Antep Fıstığı
  • Servisi için:
  • 50 Gram çilek
  • 2 Adet Nane Yaprağı
Nougat Parfesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Toz şeker, bal ve glikozu küçük bir sos tenceresine aktarın. Karamel rengi ve kıvamını alacak olan karışımı 180 dereceye kadar kaynatın.
  2. Yumurta beyazlarını ayrı bir karıştırma kabına alın. Tuz ekledikten sonra mikser yardımıyla yüksek devirde krema halini alıp, köpürene kadar çırpın.
  3. Hazır duruma gelen karamel karışımını azar azar çırpılmış yumurta beyazlarına ekleyin ve soğuyana kadar tahta bir kaşık yardımıyla yumurta köpüğünü söndürmeden karıştırın.
  4. File Antep fıstıklarını önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kadar fırınlayın. Servisinde kullanacağınız çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin.
  5. Karamelli, çırpılmış yumurta beyazı ve fırınlanan file fıstıkları karıştırdıktan sonra cam servis kabına alın. Derin dondurucuda 30 dakika kadar bekletin.
  6. Üzerine çilek dilimleri ve nane yaprakları ile süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Fırında Hindi Şiş

Fırında Hindi Şiş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Siyez Unlu Kurabiye

Siyez Unlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soslu Tavuk Göğsü

Soslu Tavuk Göğsü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mekik

Mekik

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sarımsaklı Tavuk

Sarımsaklı Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce