Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #pilav

Narlı Otlu İç Pilav

Yılbaşı sofralarınıza lezzet ve renk katacak şahane bir tarif ile geldik. Tane tane kıvamıyla şimdiye kadar yediğiniz en iyi iç pilav olmaya aday... Öyleyse, mutfağa buyurun.

Narlı Otlu İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 1 Paket Dolmalık Fıstık
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1,5 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1/2 çay Kaşığı Tarçın
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Ucu Yenibahar
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Avuç Dereotu
  • 1 Avuç Maydanoz
  • 1 Avuç Nar
Narlı Otlu İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinci ıslatın. Soğanı küp küp doğrayın. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
  2. Zeytinyağını bir tencereye ekleyin dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya başlayın. Biraz renk alınca soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Bolca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun. Tuz hariç baharatları ekleyerek karıştırın.
  4. Kuş üzümünü ekleyin. En son kaynamış su, tuz ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  5. Kaynayana dek yüksek ateşte sonrasında en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  6. Suyunu çektikten sonra bir bez örterek kapağı kapalı demlenmesini sağlayın.
  7. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın, ılınmış pilava ekleyerek harmanlayın. Üzerini narla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Neşeli Tabak

Neşeli Tabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kimchi Pankek (Kimchijeon)

Kimchi Pankek (Kimchijeon)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bal Kabaklı Patates Salatası

Bal Kabaklı Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sarikopites

Sarikopites

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pirinçli Kabak Sıyırma

Pirinçli Kabak Sıyırma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce