Narlı Islak Kek
Hem tatlı hem ekşi. Narın verdiği çıtırlığı ve ekşiliği ıslak keke çok yakıştırdık. Hemen yapıp afiyetle tüketin.
Narlı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- Kek İçin:
- 50 Gram Kakao
- 100 Mililitre Kaynar Su
- 120 Gram Un
- 200 Gram Toz şeker
- 2 Adet Yumurta
- 100 Mililitre Süt
- 100 Mililitre Sıvı Yağ
- 1 Paket Vanilin
- 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 80 Gram Beyaz çikolata (arzuya Göre)
- Narlı Sos İçin:
- 2 Su Bardağı Ayıklanmış Nar
- 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 150 Mililitre Su
Narlı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Narlı sos için tavaya narları, şeker, pekmez ve suyu alarak kaynatın. Altını kısıp koyulaşana kadar pişirin. Sosun yarısını üzeri için ayırın.
- Keki için öncelikle kakao ve suyu karıştırın. Üzerine yumurtaları, süt, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
- Ununu da ekledikten sonra beyaz çikolata parçalarını da ekleyerek güzelce karıştırın. Bu aşamada limon kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz.
- Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın.
- Tabanına narlı sosumuzu dökün. Üzerine kek harcımızı ekleyerek 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Pişirme sonunda keki biraz dinlenmeye bırakın.
- Ilınınca kalıptan çıkarıp ters çevirin.
- Sosun kalan kısmını da üzerine gezdirerek dilimleyip servis edin.