Naan
2023-09-16 23:59:58 - Yemeklik.com.tr
Mutfak, öyle nefis bir yer ki, orada dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayabilir, kendi sofranıza buyur edebilirsiniz. Bu kez mutfağımızda Hindistan'ı ağırlıyoruz. Onların her yemeğin yanında servis edilen, kuru kuru bile yenebilecek ekmekleri ile tanışacağız. Karşınızda: Naan!
Bu ekmek, patatesli, sarımsaklı, farklı baharatlı şekillerde hazırlanıp afiyetle yeniyor. Ancak biz bu kez bilinen en klasik halini imizle anlatıyoruz. Yumuşacık lerin üzerine son dokunuş olarak tereyağı da ilave ediyor, yemelere doyamıyoruz. Afiyet olsun.
Naan Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 1 Su Bardağı ılık Su
- 3,5 Su Bardağı Un
- 3 Tepeleme Yemek Kaşığı Yoğurt
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Üzeri İçin:
- 4 Yemek Kaşığı Eritilmiş Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Biberiye (arzuya Göre)
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik (arzuya Göre)
- Maya, ılık su ve şekeri bir kabın içinde karıştırın ve 10 dakika üzeri kapalı bir biçimde dinlendirin.
- Genişçe bir kaba unu alın ortasını açın. Yoğurt ve yağı ekleyin. Mayayı ve tuzu ilave edip güzelce yoğurun.
- Üzerini kapatıp oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- Ardından dokuz eşit bezeye ayırın.
- Merdane yardımıyla hafifçe unlayarak orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
- Yapışmaz tavada arkalı önlü 4-5 dakika kadar pişirin.
- Tereyağını eritin, üzerine taze kekik ve biberiye ekleyin.
- Naan ekmeğiniz hala sıcakken üzerine erimiş tereyağını sürün ve keyifle tüketin. Afiyet olsun!