Muzlu Bisküvili Puding

2023-09-17 00:29:16 - Yemeklik.com.tr

Süt, mısır nişastası, un, toz şeker, yumurta sarısı gibi temel malzemelerle hazırlanan muhallebi, vanilya özütü ile tatlanıyor, krema ve muz püresiyle kıvamına kıvam katıyor. Servis bardaklarına alınan , sade bisküvilerle servis ediliyor. Ortaya muzlu bisküvili puding i çıkıyor. Krema kıvamını andıran ve pratik bir şekilde hazırlanan tatlı kaşık kaşık yeniyor.

Tatlıya tat katan bisküviler, arzuya göre bisküvi kırıkları şeklinde de dahil olabiliyor bu lezzete. İstenirse diğer meyvelerden destek alınıyor, damla çikolata taneleri katılıyor. Servis aşamasında da muz dilimleriyle buluşan , dondurmaya gerek bırakmadan servis ediliyor.

Muzlu Bisküvili Puding Tarifi İçin MalzemelerMuzlu Bisküvili Puding Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, mısır nişastası, un, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya özütünü derin bir tencereye alın.
  2. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız malzemeleri ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  3. Dilimlediğiniz muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Ocaktan alıp kısa bir süre oda ısısında soğumaya bıraktığınız tatlıya muz püresi ve krema ekleyin. Mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar karıştırın.
  4. Servisinde kullanacağınız muzu ince ince dilimleyin. Servis kaselerine aldığınız tatlı karışımı, hazır bisküviler ve muz dilimleriyle süsleyin. Arzuya göre çırpılmış krem şantiye yer verin.
  5. Kıvam alması için buzdolabında 2-3 saat kadar beklettiğiniz tatlıları soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi