Muska Böreği

2023-09-20 18:57:09 - Yemeklik.com.tr

Uzun şeritler halinde kesilen hazır yufka şeritleri ve peynirli bir harçla yapılan bu muska böreği tarifini çok seveceksiniz. Bir taraftan iç harçla doldurulan börekler; üçgen şeklini alacak şekilde sarılıyor, aşağıda kalan uç kısımları az miktarda suya batırılarak kapatılıyor. Kızgın ve derin yağda altın sarısı renk alana kızartılıyor. Çay saatlerini süslemekle de kalmıyor, doyurucu bir kahvaltı olarak tüketiliyor.

Hatta ve hatta küçük bir öneri: Kıymalı iç harçla hazırlayabileceğiniz muska börekleri, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulduğunda mantı izlenimi bile veriyor.

Şimdiden afiyet olsun!

Muska Böreği Tarifi İçin MalzemelerMuska Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  2. İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
  3. Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
  4. Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
  5. Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
  6. Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
  7. Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.
  8. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi