Mürdüm Şerbeti
2023-09-21 10:18:29 - Yemeklik.com.tr
Hem serinleten, hem vitamin veren bir lezzet. Soğuk soğuk içip serinlemelik mürdüm şerbeti için o zaman kollar sıvansın. Afiyet olsun.
Mürdüm Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kilogram Mürdüm Eriği
- 125 Gram Böğürtlen
- 125 Gram Frambuaz
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Adet çubuk Tarçın
- 5 Adet Karanfil
- 2 Su Bardağı şeker
- 2 Litre Su
- Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Bir tencerenin içerisine limon suyu hariç tüm malzemelerini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynama işlemi başladığında 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Daha sonra şerbetinizi süzgece dökün. Meyvelerin kabukları tamamen ayrılana kadar süzgeçten geçirin. Daha sonra ince tel bir süzgeçten tekrar süzün meyve posasını ve suyunu ayırın.
- Posasız olan şeffaf suyunu bir sürahiye alın ve soğumaya bırakın.